Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler ayn önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Tasavvur olarak çeşitleme göstermekle baş başa kuma özellikleri, dayanıklı ve stabil strüktürda olmalarıdır. Standart iç kapılara nispeten farklı bir tasarruf ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık binayor. Bir de ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Dayanıklılık açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve alım koşullarına dayanıklı çelik yahut kırmızıüminyum kabil bozulmamış malzemelerden kuruluşlır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle birlikte henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban sebebi mahal kaybına öz vermemesi ve elan azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları kullanma sahaına gereğince, rengine göre evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan mostra sınıflandırması kötüdaki gibidir

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha enikonu malzeme kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir standart olmadığı kucakin sac kalınlığı 1.0 mm veya henüz zarif kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara uydurmak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kadar bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın bapları özellikle yangın sırasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan veya yaylı menteşe ile lüzumlu yama mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir gayrı ilke ise emniyet yerine ihtiyaç mahsus şiabat contalardır.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan binalar bâtınin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni güç Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kaybının önlenmesi yerine oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların ana girişlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının müessir bir halde meydana gelmesi özellikle mualla katlı mimarilarda ayazlık veya pencerelerden geçiştirmek kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme malik olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kesif bir incelemeye bağımlı tutulur. Bünyeların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, örgüların dışında kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında gönül kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Kanatlar zarfında yakışır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin dayak plakaları mevcuttur.

Report this wiki page